Shortlink

A do të shkatërrohet Toka dhe nga çfarë?!


A duhet patur vërtetë frikë se mos planeti ynë, Toka mund të shkatërrohet ndonjë ditë, nga ndonjë ngjarje katastrike, e cila mund të çojë në fundin e jetës mbi Tokë?

Përveç rënies së lirë të asteroideve, ajo që rezulton nga një studim i Qendrës së Kembrixhit për Studimin e Rreziqeve Ekzistenciale (Cser), është se, kërcënimi më i madh për të ardhmen e njeriut është vetë njeriu.
Continue reading

Shortlink

Hakerat rusë vjedhin të dhënat e mbi 1.2 milionë personave në botë

Ekspertë të sigurisë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës kanë zbuluar se një grup hakerash rusë kanë hyrë dhe kanë vjedhur adresat dhe passwordet e më shumë se 1.2 e-maileve.
Continue reading

Shortlink

Steve Jobs donte tiu ofronte amerikanëve internet falas


Bashkëthemeluesi i “Apple” donte që tiu shpërndante të gjithë amerikanëve internet falas.
Sipas Walt Mossberg, një gazetar i njohur i teknologjisë, që kishte lidhje të ngushta me Jobs, ideja e tij nuk ishte Wi Fi falas vetëm në kompaninë e tij, por për të gjithë amerikanët.
Continue reading

Shortlink

Dokumenti origjinal i Pavarësisë së Shqipërisë gjendet në Strugë?!


Deklarata e Pavarësisë së Shqipërisë mund të ketë përfunduar në një nga depot e muzeut të Strugës.
Ky supozim përforcohet akoma më tej, teksa viti i humbjes së gjurmëve të dokumentit të aktit të Pavarësisë koinçidon me vitin kur Qazim bej Vlora”>Vlora (djali i Ismajl Qemalit) është shpërngulur nga Shqipëria për në qytetin e Strugës.
Continue reading

Shortlink

Ja si u përmbyt Rahoveci nga shiu


Është bërë “modë” që shiu të “godasë” veç e veç komunat.
Sot, rradhën e ka patur Rahoveci.
Në orët e pasdites të së mërkurës, qytetin e Rahovecit e ka përfshirë një stuhi shiu, i cili ka shkaktuar bllokim të komunikimit nëpër rrugët kryesore nga uji i madh që ka vërshuar.
Rrugëve të vërshuara si lumë, u ka ndihmuar edhe “burimi” i ujit nga pusetat e kanalizimeve